چگونه با روش های گیاهی بیماری های معده را درمان کنیم
حالت ترش کردن معده این بوده که در این وضعیت میزان اسید معده افزایش پیدا کرده و به اصطلاح معده اسیدی گردیده و ما در سطح دهان مزه های خوبی را حس نمیکنیم.
و این مشکل زمانی بروز میکند که غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح میکنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر گردیده و احساس سوزش سردل بروز گردیده که با مصرف غذاهای ادویهدار تشدید هم خواهد شد
میتوانید به محضی که احساس کردید معده شما می خواهد ترش کند باید یک نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف استکان آب خنک حل کنید و میل کنید تا در کمترین زمان درمان شود
بطور کلی متخصصان طب سنتی برای درمان ترش کردن معده راه کارهای بسیار ی دارند که ما دو دسته از اصلی ترین های آنها را انتخاب کرده ایم:داروهای گرم مثل:آویشن، بابونه، زنیان، تخم کرفس، تخم شوید، تخم رازیانه، انیسون، دارچین، زنجبیل،رزماری، مرزنجوش، نعناع، پونه، گلپر، به لیمو
و همچنین دسته های داروهای خنک مثل: تخم گشنیز، گل همیشه بهار، جفت بلوط
میتوانید موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
از مصرف نوشیدنیهای گازدار و حاوی کافئین پرهیز کرده و چای گیاهی را جایگزین آن نموده و هر روز یک لیوان آب ولرم بنوشید
افرادی که دچار ریفلاکس معده میشوند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز نموده زیرا باید بدانند که چربیها دیرتر از مواد کربوهیدراتدار و قندی از معده تخلیه میگردد و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر میکنند.
همیشه سعی کنید که از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کرده و پس از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند.
اگر در بیشتر مواقع به ان گرفتار هستید هر روز یک لیوان شیر میل کنید و حتما آخرین وعده غذایی را ۲ تا سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف نموده و بعلاوه همواره وعدههایی غذایی کوچک، منظم و سروقت داشته باشید.
برای سهولت درمان سعی کنید از مصرف موادی مثل سرکه، غذاهای ادویهای، ترشی و خیارشور خودداری و زمان بین وعدهها را کوتاهتر کنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص داده
تعدادی از برگ نعناع را در آب جوش جوشانده و این جوشانده را یک لیوان پس از هر وعده غذایی مصرف کرده و یا مکیدن مقداری میخک راه کار موثر دیگر برای کاهش در این زمینه است.
مصرف لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنیهایی شناخته شده بوده که اسید معده را کاهش میدهند و سوزش سردل را بهبود خواهند داد
سیگار و الکل هر دو اسید معده را افزایش میدهند و از انان اجتناب کنید و میوههایی که اسیدیته بالایی دارند (مانند مرکباتکه دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است سبب تشدید این عارضه شوند.
مصرف یک لیوان شربت آب لیمو یک ساعت قبل از ناهار علائم این مشکل را کاهش میدهد ، از خوردن سرکه به همراه سالاد و همچنین سس مایونز نیز اجتناب کرد
آب سیب زمینی خام نه تنها خوش طعم بوده بلکه اثر عجیبی در درمان ترش کردن دارد به خصوص در موارد اورژانسی دارد.